Hermelín v hnízdečku z klíčků a cukety
27 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej palmový
- 2kusyCuketa
- 2kusyCibulka jarní
- 4kusyŽampiony čerstvé
- 200gramůMungo klíčky
- 240gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
36 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Sýr hermelín necháme v alobalu (původní balení z obchodu) a jen sýr nařízneme do kříže a položíme na plech. Ten na 8-10 minut vložíme do trouby rozehřáté na 200 stupňů. Sýr by se neměl roztéct.
- 2Mezitím na rozehřátém oleji orestujeme na plátky nebo kolečka nakrájenou zeleninu a žampiony. Vypneme sporák a přihodíme k zelenině klíčky mungo a promícháme. (Červený palmový olej dodá jídlu hezkou oranžovou barvu).
- 3Na talíři vytvoříme hnízdo ze zeleniny a hub a do něj vložíme samotný bílý hermelín.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.