Hermelínová omáčka s rýží
35 min.
Ingredience
- 2kusyKuřecí prsa
- 2kusySýr Hermelín (Camember, Encián)
- 1lžíceKečup
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 100mililitrůSmetana
- 5gramůChilli koření mleté
- 1lžíceOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůKoření na kuře
- 200gramůRýže dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
15 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
511 mg
Cukr
115 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a okořeníme je kořením na kuře.
- 2Kuře zprudka orestujeme na oleji, přidáme hermelín nakrájený na kostičky, podlijeme trochou vývaru a podusíme.
- 3Rozmícháme, podle potřeby přiléváme vývar.
- 4Přidáme kečup, pepř a chilli koření.
- 5Přidáme smetanu (může být i menší množství než uvedené) a vaříme odkryté až bude mít omáčka požadovanou hustotu.
- 6Podáváme s vařenou nebo dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.