Higos rellenos

40 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
44 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
6 g
Cukr
51 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sherry, med, skořici, sušené fíky a 375 ml vody dáme do rendlíku, přivedeme k varu, zmírníme oheň, vaříme 10 minut. Odstavíme a necháme 3 hodiny odpočívat. Fíky vyndáme, omáčku uchováme pro pozdější využití.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 180°C. Rendlík s omáčkou dáme znovu na oheň a zvolna vaříme 5 minut, aby omáčka zhoustla. Odstavíme. Pomocí nůžek odstraníme z fíků stopky, do každého vyřízneme menší otvor. Do každého fíku vložíme jednu oloupanou mandli a pár úlomků čokolády.
  • 3
    Plněné fíky přendáme na plech, pečeme 15 minut, dokud se čokoláda nerozteče.
  • 4
    Servírujeme tři fíky na osobu, zalité trochou sirupu a ozdobené šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.