Higos rellenos
40 min.
Ingredience
- 175gramůMed včelí
- 18kusůFíky sušené
- 100gramůČokoláda hořká
- 120gramůMandle
- 125mililitrůSherry brandy
- 0,25lžičkaSkořice mletá
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
44 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
6 g
Cukr
51 g
Postup přípravy
- 1Sherry, med, skořici, sušené fíky a 375 ml vody dáme do rendlíku, přivedeme k varu, zmírníme oheň, vaříme 10 minut. Odstavíme a necháme 3 hodiny odpočívat. Fíky vyndáme, omáčku uchováme pro pozdější využití.
- 2Troubu předehřejeme na 180°C. Rendlík s omáčkou dáme znovu na oheň a zvolna vaříme 5 minut, aby omáčka zhoustla. Odstavíme. Pomocí nůžek odstraníme z fíků stopky, do každého vyřízneme menší otvor. Do každého fíku vložíme jednu oloupanou mandli a pár úlomků čokolády.
- 3Plněné fíky přendáme na plech, pečeme 15 minut, dokud se čokoláda nerozteče.
- 4Servírujeme tři fíky na osobu, zalité trochou sirupu a ozdobené šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.