Hlávkové zelí nakládané s cibulí a červenou řepou
55 min.
Ingredience
- 3kilogramyZelí hlávkové bílé
- 1kilogramCibule
- 1kilogramČervená řepa
- 8decilitrůOcet kvasný lihový
- 400gramůCukr krystal
- 250mililitrůVoda pitná
- 1baleníPetol
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
167 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu očistíme, nastrouháme na širší nudličky a uvaříme ve vodě. Zelí na cibuli pokrájíme na tenké nudličky, přidáme k řepě a promícháme. Ke směsi přilijeme ocet, přisypeme cukr, petol a důkladně promícháme. Odložíme a necháme stát 24 hodin.
- 2Následující den vše rozdělíme do sklenic, zalijeme zbylou šťávou, zavíčkujeme a uchováme v temné a studené místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.