Hlávkové zelí s pomerančovou šťávou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
5 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
15 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlávku zelí nakrouháme najemno. Vymačkáme šťávu ze 2 pomerančů. Smícháme vymačkanou pomerančovou šťávu, javorový sirup, olivový olej, pomerančovou marmeládu a směs osolíme.
  • 2
    Zelí promícháme s polovinou pomerančového nálevu, dáme na plech a vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Pečeme 15 minut, plech z vyndáme z trouby, na zelí nalijeme druhou polovinu směsi, vrátíme do trouby a pečeme dalších 10 minut.
  • 3
    Zelí je hotové, když začne na okrajích hnědnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.