Hlávkové zelí s pomerančovou šťávou
35 min.
Ingredience
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 2kusyPomeranče
- 2lžíceSirup javorový
- 3lžíceOlej olivový
- 3lžíceMarmeláda pomerančová
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
5 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
15 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Hlávku zelí nakrouháme najemno. Vymačkáme šťávu ze 2 pomerančů. Smícháme vymačkanou pomerančovou šťávu, javorový sirup, olivový olej, pomerančovou marmeládu a směs osolíme.
- 2Zelí promícháme s polovinou pomerančového nálevu, dáme na plech a vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Pečeme 15 minut, plech z vyndáme z trouby, na zelí nalijeme druhou polovinu směsi, vrátíme do trouby a pečeme dalších 10 minut.
- 3Zelí je hotové, když začne na okrajích hnědnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.