Hlávkové zelí s vepřovým masem po čínsku
30 min.
Ingredience
- 100gramůVepřová kýta
- 1decilitrVoda pitná
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 1kusPórek
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaVegeta
- 2lžíceOcet vinný
- 1lžičkaSolamyl
- 1lžičkaKmín mletý
- 6lžicOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
29 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
28 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. V míse rozmícháme ve vodě Solamyl a vaječný bílek. Do směsi dáme nakrájené maso, promícháme a necháme odležet.
- 2Pórek omyjeme a nakrájíme šikmo na delší proužky. Zelí opláchneme, odstraníme z něj košťál a silná žebra. Ze slabších částí listů nakrájíme nudličky.
- 3V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a vložíme na něj zelí. Ihned posolíme a stále mícháme, smažíme přibližně 5 až 8 minut. Zelí musí zůstat polosyrové.
- 4V druhé pánvi na rozpáleném zbylé části oleje prudce osmažíme za stálého míchání maso, obalené v směsi Solamylu, vody a bílku. Když zbělá, přendáme obsah pánve k zelí. Přisypeme nakrájený pórek, podle chuti přidáme sójovou omáčku, kmín, Vegetu a sůl. Na závěr přidáme pro zvýraznění chuti ocet, směs důkladně promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.