Hlávkové zelí v sherry
30 min.
Ingredience
- 80mililitrůSherry brandy
- 600gramůZelí hlávkové bílé
- 100gramůCibulka jarní
- 40gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 5gramůWorcester (worcesterská omáčka)
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř bílý
- 40gramůSlunečnice - semena
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Zelí na jemno nakrájíme a na rozehřátém másle několik minut smažíme. Přidáme sůl, pepř a slunečnicová semena. Ještě 5 minut vaříme.
- 2Osmažené zelí zalijeme smetanou, sherry, worcestrem a provaříme několik minut. Nakonec přidáme na kolečka pokrájenou jarní cibulku a necháme dojít mírným varem asi 2 minuty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.