Hlávkový salát s brynzou
30 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceCitronová šťáva
- 100gramůSýr Brynza
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 400gramůSalát hlávkový
- 100gramůChléb celozrnný pšeničný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
20 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omytý salát nakrájíme na nudličky nebo natrháme na kousky a pokapeme citronovou šťávou. Přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli a nastrouhanou brynzu. Vše zlehka promícháme a necháme asi 30 minut odležet v chladničce.
- 2Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na dílky. Osolíme a žloutek posypeme mletou paprikou.
- 3Salát ozdobíme připravenými vejci a podáváme s tmavým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.