Hlávkový salát s mořskými plody

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
16 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme zálivku. V míse smícháme citronovou šťávu, hořčici, jogurt, protlak a jemně nakrájenou papriku. Důkladně promícháme a pozvolna přiléváme olej. Nakonec přidáme nasekaný kopr, sůl a citronovou kůru.
  • 2
    Mražené mořské plody vhodíme do vroucí vody a 8-10 minut povaříme, zcedíme a necháme okapat.
  • 3
    Salát opereme a listy natrháme na menší kusy, kterými vysteleme mělkou mísu. Na ně navršíme vařené mořské plody, ozdobíme kolečky červené cibule. Zalijeme připravenou zálivkou a ozdobíme snítkou kopru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.