Hlávkový salát s mořskými plody
25 min.
Ingredience
- 300gramůSalát hlávkový
- 500gramůMořské plody mix
- 200gramůCibule červená
- Na zálivku
- 20gramůHořčice
- 5gramůCitronová kůra
- 60mililitrůCitronová šťáva
- 100mililitrůJogurt bílý
- 1kusPaprika červená
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 100gramůKopr čerstvý
- 6gramůSůl
- 60mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
16 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme zálivku. V míse smícháme citronovou šťávu, hořčici, jogurt, protlak a jemně nakrájenou papriku. Důkladně promícháme a pozvolna přiléváme olej. Nakonec přidáme nasekaný kopr, sůl a citronovou kůru.
- 2Mražené mořské plody vhodíme do vroucí vody a 8-10 minut povaříme, zcedíme a necháme okapat.
- 3Salát opereme a listy natrháme na menší kusy, kterými vysteleme mělkou mísu. Na ně navršíme vařené mořské plody, ozdobíme kolečky červené cibule. Zalijeme připravenou zálivkou a ozdobíme snítkou kopru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.