Hlávkový salát s pomeranči a zakysanou smetanou
20 min.
Ingredience
- 3kusyPomeranče
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaCitronová kůra
- 2lžičkyCukr moučkový
- 2kusySalát hlávkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené listy hlávkového salátu natrháme na kousky. Pomeranče oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a odstraníme pecičky. Šťávu z pomerančů zachytíme a smícháme ji se zakysanou smetanou, citronovou šťávou, solí, cukrem a špetkou citronové kůry.
- 2Smetanovou zálivku nalijeme na salát s pomeranči v míse a vše promícháme.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.