Hlávkový salát s pomeranči a zakysanou smetanou

20 min.
Česká republika

Ingredience

    • 3kusyPomeranče
    • 200mililitrůZakysaná smetana
    • 1špetkaSůl
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 1špetkaCitronová kůra
    • 2lžičkyCukr moučkový
    • 2kusySalát hlávkový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené listy hlávkového salátu natrháme na kousky. Pomeranče oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a odstraníme pecičky. Šťávu z pomerančů zachytíme a smícháme ji se zakysanou smetanou, citronovou šťávou, solí, cukrem a špetkou citronové kůry.
  • 2
    Smetanovou zálivku nalijeme na salát s pomeranči v míse a vše promícháme.
  • 3
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.