Hlávkový salát s vejci a kysanou smetanou
20 min.
Ingredience
- 2kusySalát hlávkový
- 2kusyVejce slepičí
- 400mililitrůVoda pitná
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 2lžičkyCukr krupice
- 1lžíceKopr čerstvý
- 0,25lžičkaSůl
- 0,5lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
145 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat a natrháme, kopr nasekáme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostky. Zálivku připravíme smícháním smetany s vejci, cukrem, solí a citronovou šťávou.
- 2Salát vložíme do mísy, vmícháme zálivku a posypeme koprem. Před podáváním necháme salát vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.