Hlávkový salát se žervé a jablky
10 min.
Ingredience
- 400gramůSalát hlávkový
- 250gramůJablka
- 80gramůOřechy vlašské
- 40gramůŽervé
- 10gramůHořčice Dijonská
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Listy hlávkového salátu omyjeme, otřepeme a vysteleme jimi skleněnou salátovou mísu. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na plátky, vsypeme do mísy. Žervé rozmícháme s citronovou šťávou, solí, hořčicí, vlijeme do mísy, přisypeme celá jádra ořechů a promícháme.
- 2Před podáváním salát vychladíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.