Hlávkový salát zapečený se sýrem
35 min.
Ingredience
- 3kusySalát hlávkový
- 1kusCibule
- 100gramůSlanina vepřová
- 2decilitryVývar zeleninový
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 2litryVoda pitná
- 20mililitrůOlej olivový
- 20gramůSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
28 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
707 mg
Postup přípravy
- 1Hlávky salátů rozpůlíme a povaříme v osolené vodě asi 5 minut. Na pánvi osmahneme na oleji nakrájenou slaninu a cibulku. Pekáč vymažeme máslem, na dno rozložíme povařené půlky salátů, na ně navršíme slaninu s cibulí i s výpekem, zalijeme vývarem a posypeme strouhaným sýrem. Pečeme 20 minut ve středně vyhřáté troubě, na posledních 5 minut zalijeme smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.