Hlemýždi
75 min.
Ingredience
- 2decilitryOcet vinný
- 3kusyBobkový list
- 70gramůSůl
- 3litryVoda pitná
- 2kilogramyHlemýždi
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
12 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
49 mg
Cukr
10 mg
Postup přípravy
- 1Živé hlemýždě zavřeme v bedýnce alespoň na 3 dny, dáme jim do bedýnky kvůli vyčištění trávícího traktu jen několik větviček bez listí.
- 2Po třech dnech je řádně propláchneme vodou a vhodíme do hrnce s osolenou vařící vodou, do které jsme přidali bobkové listy.
- 3Hlemýždě vaříme přibližně hodinu, ke konci vaření přilijeme ocet.
- 4Poté hlemýždě scedíme, vidličkou z ulit vydlabeme maso a odstraníme střívka.
- 5Maso vložíme do síta, dobře propláchne pod tekoucí vodou a použijeme k přípravě hlemýždích pokrmů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 13. 10. 2017
Hlemýždi
Vyzkouším to a uvidíme. Slyšel jsem že jsou úžasně zdraví. Jen nevím kde je tedka nasbírám. No uvidíme.😁