Hlemýždi

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
12 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
49 mg
Cukr
10 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Živé hlemýždě zavřeme v bedýnce alespoň na 3 dny, dáme jim do bedýnky kvůli vyčištění trávícího traktu jen několik větviček bez listí.
  • 2
    Po třech dnech je řádně propláchneme vodou a vhodíme do hrnce s osolenou vařící vodou, do které jsme přidali bobkové listy.
  • 3
    Hlemýždě vaříme přibližně hodinu, ke konci vaření přilijeme ocet.
  • 4
    Poté hlemýždě scedíme, vidličkou z ulit vydlabeme maso a odstraníme střívka.
  • 5
    Maso vložíme do síta, dobře propláchne pod tekoucí vodou a použijeme k přípravě hlemýždích pokrmů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 13. 10. 2017
Hlemýždi
Vyzkouším to a uvidíme. Slyšel jsem že jsou úžasně zdraví. Jen nevím kde je tedka nasbírám. No uvidíme.😁