Hlíva s netradičním bramborovým salátem
60 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 1kusCibule
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 3lžíceOcet vinný
- 1lžíceHořčice
- 40gramůLískové ořechy
- 150gramůLišky čerstvé
- 2lžícePažitka
- 5lžicOlej rostlinný
- 7gramůSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 4lžíceMouka pšeničná hladká
- 100gramůStrouhanka
- 12kusůHlíva ústřičná
- 2lžíceKřen
- 4lžíceKompot brusinkový
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme na jemno a smícháme s bramborami.
- 2Dvě minuty povaříme vývar, ocet a hořčici. Přimícháme to k bramborám.
- 3Lišky a oříšky restujeme na troše oleje a přidáme do bramborového salátu. Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou pažitku.
- 4Hlívu obalíme v trojobalu a osmažíme na zbytku oleje.
- 5Smaženou hlívu podáváme s křenem, brusinkovým kompotem a bramborovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.