Hlívová omeleta se smetanou

22 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
233 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
17 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
208 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou hlívu ústřičnou a lahůdkovou cibuli pokrájíme na tenké proužky. V misce vyšleháme vejce se zakysanou smetanou, přidáme celozrnnou mouku, sůl, pepř a nadrobno pokrájenou petrželku.
  • 2
    V pánvi si rozehřejeme olej, na něm orestujeme hlívu, přidáme cibulku a za stálého míchání smažíme do doby, než cibulka změkne. Směs zalijeme rozšlehanými vajíčky, teplotu snížíme a pánev na 1 -2 minuty zakryjeme poklicí. Jakmile vajíčka začnou tuhnout a spodek omelety začne zlátnout, opatrně omeletu nadzdvihneme a obrátíme.
  • 3
    Dozlatova upečenou omeletu rozkrojíme, dáme na talíře a hned teplou servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.