Hlívová omeleta se smetanou
22 min.
Ingredience
- 50gramůHlíva ústřičná
- 1kusCibule lahůdková
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceZakysaná smetana
- 1lžičkaMouka pšeničná celozrnná
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžícePetržel hladkolistá
- 0,5lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
233 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
17 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
208 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou hlívu ústřičnou a lahůdkovou cibuli pokrájíme na tenké proužky. V misce vyšleháme vejce se zakysanou smetanou, přidáme celozrnnou mouku, sůl, pepř a nadrobno pokrájenou petrželku.
- 2V pánvi si rozehřejeme olej, na něm orestujeme hlívu, přidáme cibulku a za stálého míchání smažíme do doby, než cibulka změkne. Směs zalijeme rozšlehanými vajíčky, teplotu snížíme a pánev na 1 -2 minuty zakryjeme poklicí. Jakmile vajíčka začnou tuhnout a spodek omelety začne zlátnout, opatrně omeletu nadzdvihneme a obrátíme.
- 3Dozlatova upečenou omeletu rozkrojíme, dáme na talíře a hned teplou servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.