Hnědý chléb - velký bochník
55 min.
Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr krupice
- 1,5lžičkySůl
- 2lžíceMléko plnotučné sušené
- 1lžičkaDroždí
- 600gramůMouka žitná celozrnná
- 3,75decilitryVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
6 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
18 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, k ní přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
- 2Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 3Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na "celozrnný" program a střední barvu kůrky, a zapneme.
- 4Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.