Holandská omáčka
25 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaCitronová kůra
- 200gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 50mililitrůVíno bílé
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
49 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
112 mg
Cukr
319 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve přivedeme k varu bílé víno se 4 lžícemi vody a pepřem. Vaříme, dokud se tekutina neodpaří asi na třetinu množství. Poté zcedíme přes síto a necháme vychladnout.
- 2Mísu vložíme do vroucí lázně, přidáme žloutky a ušleháme do pěny. Dáme pozor, aby se žloutky nesrazily. Postupně po kapkách zašleháme rozpuštěné máslo. Vyjmeme z lázně, dochutíme solí a citronovou šťávou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.