Holandská omáčka se žampiony

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1771 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
162 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smetanu vlijeme do hrnce, přidáme žloutky, mouku, víno a sůl. Ve vodní lázni šleháme, až začne omáčka houstnout - nesmí se vařit.
  • 2
    Potom přilijeme vývar a vše šleháme do hustého krému. Odstavíme z plotny.
  • 3
    Nakonec přidáme po částech máslo a jemně nakrájené žampiony, dušené na másle a podlévané vývarem.
  • 4
    Omáčku podáváme k vařenému bílému a hovězímu masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.