Holandská omáčka se žampiony
20 min.
Ingredience
- 2lžíceMouka polohrubá
- 1decilitrVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,25litrVývar z hovězích kostí
- 0,25litrSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1771 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
162 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Smetanu vlijeme do hrnce, přidáme žloutky, mouku, víno a sůl. Ve vodní lázni šleháme, až začne omáčka houstnout - nesmí se vařit.
- 2Potom přilijeme vývar a vše šleháme do hustého krému. Odstavíme z plotny.
- 3Nakonec přidáme po částech máslo a jemně nakrájené žampiony, dušené na másle a podlévané vývarem.
- 4Omáčku podáváme k vařenému bílému a hovězímu masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.