Holandské koblihy

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
23 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z droždí a vlažného mléka připravíme kvásek. Vykynutý vlijeme do osolené mouky, přidáme žloutky a vypracujeme těsto. Přidáme oloupané nastrouhané jablko a očištěné rozinky, zapracujeme a necháme kynout na dvojnásobek objemu.
  • 2
    Po vykynutí z těsta lžičkou vykrajujeme kousky, vkládáme je do rozpáleného oleje a smažíme. Usmažené koblihy klademe na papírové ubrousky.
  • 3
    Podáváme horké, pocukrované.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.