Holandské koblihy
35 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusJablka
- 5,5šálkůHrozinky
- 20gramůDroždí
- 1šálekMléko polotučné
- 250gramůMouka polohrubá
- 200gramůOlej stolní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
23 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Z droždí a vlažného mléka připravíme kvásek. Vykynutý vlijeme do osolené mouky, přidáme žloutky a vypracujeme těsto. Přidáme oloupané nastrouhané jablko a očištěné rozinky, zapracujeme a necháme kynout na dvojnásobek objemu.
- 2Po vykynutí z těsta lžičkou vykrajujeme kousky, vkládáme je do rozpáleného oleje a smažíme. Usmažené koblihy klademe na papírové ubrousky.
- 3Podáváme horké, pocukrované.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.