Holandské perníčky spekulaas
40 min.
Ingredience
- 250gramůMouka polohrubá
- 100gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMandle mleté
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 125gramůCukr moučkový
- 0,5lžičkaSoda jedlá
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 0,5lžičkaKardamom
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku s mletým kořením, kypřicím práškem a mletými mandlemi.
- 2V jiné míse ušleháme vejce s cukrem, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a postupně přisypeme mouku z mísy. Vypracujeme tuhé těsto, které zabalíme do fólie a necháme několik hodin v chladu odpočinout.
- 3Těsto rozválíme na slabší plát a vykrajujeme z něj různé tvary perníčků. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.