Holandské perníčky spekulaas

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku s mletým kořením, kypřicím práškem a mletými mandlemi.
  • 2
    V jiné míse ušleháme vejce s cukrem, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a postupně přisypeme mouku z mísy. Vypracujeme tuhé těsto, které zabalíme do fólie a necháme několik hodin v chladu odpočinout.
  • 3
    Těsto rozválíme na slabší plát a vykrajujeme z něj různé tvary perníčků. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.