Holandský jablečný koláč
75 min.
Ingredience
- 80gramůCukr krupice
- 2lžíceVoda pitná
- 50mililitrůMléko polotučné
- 700gramůJablka
- 250gramůTěstoviny konzumní
- Těsto na koláč [29590]
- 80gramůCukr krupice
- 60gramůDroždí
- 0,5litrMléko polotučné
- 2špetkySůl
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 500gramůMouka polohrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
837 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
21 g
Sacharidy
140 g
Vláknina
6 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Těsto na koláč:
- 2V míse smícháme mouku, cukr, máslo, droždí, mléko, žloutky a sůl.
- 3Vzniklou směs hněteme zhruba 10 minut, dokud se nevznikne vláčné těsto.
- 4Oloupaná nakrájená jablka vložíme do kastrolu, přidáme cukr a vodu. Přikryjeme, dusíme přibližně 10 minut do měkka. Ochutnáme, jsou-li dost sladká, podle potřeby přisladíme, vložíme je do mísy a necháme vychladnout.
- 5Těsto rozdělíme na dvě části, jednu z nich o trochu větší. Větší část těsta rozválíme a vyložíme jí formu.
- 6Do těsta ve formě lžící vložíme náplň tak, aby nejvíce bylo uprostřed.
- 7Poté vyválíme druhou část. Okraj těsta ve formě potřeme trochou vody, potom položíme přes náplň uvnitř druhou část těsta, seřízneme okraj a upravíme jej prsty. Nahoře uprostřed uděláme dírku, aby mohl unikat vzduch.
- 8Z okrojků těsta vytvarujeme lístky na ozdobu, přilepíme je mlékem. Povrch potřeme mlékem a pocukrujeme.
- 9Plech vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 220 °C po dobu přibližně 25 - 30 minut do zlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.