Holandský jablečný koláč

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
837 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
21 g
Sacharidy
140 g
Vláknina
6 g
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto na koláč:
  • 2
    V míse smícháme mouku, cukr, máslo, droždí, mléko, žloutky a sůl.
  • 3
    Vzniklou směs hněteme zhruba 10 minut, dokud se nevznikne vláčné těsto.
  • 4
    Oloupaná nakrájená jablka vložíme do kastrolu, přidáme cukr a vodu. Přikryjeme, dusíme přibližně 10 minut do měkka. Ochutnáme, jsou-li dost sladká, podle potřeby přisladíme, vložíme je do mísy a necháme vychladnout.
  • 5
    Těsto rozdělíme na dvě části, jednu z nich o trochu větší. Větší část těsta rozválíme a vyložíme jí formu.
  • 6
    Do těsta ve formě lžící vložíme náplň tak, aby nejvíce bylo uprostřed.
  • 7
    Poté vyválíme druhou část. Okraj těsta ve formě potřeme trochou vody, potom položíme přes náplň uvnitř druhou část těsta, seřízneme okraj a upravíme jej prsty. Nahoře uprostřed uděláme dírku, aby mohl unikat vzduch.
  • 8
    Z okrojků těsta vytvarujeme lístky na ozdobu, přilepíme je mlékem. Povrch potřeme mlékem a pocukrujeme.
  • 9
    Plech vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 220 °C po dobu přibližně 25 - 30 minut do zlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.