Holoubata dušená v zelenině

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
774 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
52 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěná a omytá holoubata rozdělíme na poloviny, osolíme a vložíme do zapékací mísy na 100g másla. Chvíli zapékáme v silně vyhřáté troubě. Potom přidáme očištěnou, na plátky nakrájenou zeleninu a květák rozebraný na růžičky. Vše dusíme pod pokličkou doměkka. Přidáme smetanu, cukr a zahustíme kouskem másla smíchaného s hladkou moukou do kuličky. Krátce podusíme. Pokrm podáváme v zapékací míse. Vhodnou přílohou jsou nové brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.