Holoubata dušená v zelenině
80 min.
Ingredience
- 3kusyHoloubata
- 150gramůMáslo čerstvé
- 4kusyMrkev kořen
- 6kusůBrukev řepka
- 1kusKvěták
- 20gramůSůl
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 10gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
774 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
52 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očištěná a omytá holoubata rozdělíme na poloviny, osolíme a vložíme do zapékací mísy na 100g másla. Chvíli zapékáme v silně vyhřáté troubě. Potom přidáme očištěnou, na plátky nakrájenou zeleninu a květák rozebraný na růžičky. Vše dusíme pod pokličkou doměkka. Přidáme smetanu, cukr a zahustíme kouskem másla smíchaného s hladkou moukou do kuličky. Krátce podusíme. Pokrm podáváme v zapékací míse. Vhodnou přílohou jsou nové brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.