Holštýnská telecí kýta

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
23 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
332 mg
Cukr
490 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí kýtu opláchneme ve vlažné vodě a středem masa prořízneme kapsu na naplnění.
  • 2
    Na 1/2 tuku podusíme rajčata, okurky a šunku, vše nakrájené na široké nudle, zalijeme rozkvedlanými vejci, osolíme a necháme srazit.
  • 3
    Směsí naplníme otvor v mase, uzavřeme jehlou nebo zašijeme režnou nití.
  • 4
    Maso osolíme, vložíme do pekáče, přidáme tuk a podlijeme vodou. Dáme péci do vyhřáté trouby. Během pečení maso stále obracíme, přelévámě šťávou a podléváme teplou vodou.
  • 5
    Doměkka a dozlatova upečené maso vyjmeme ze šťávy. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozmícháme. Dobře provaříme a podle chuti dosolíme.
  • 6
    Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a necháme stát, až se tuk oddělí.
  • 7
    Při podávání krájíme maso na plátky a podléváme šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.