Holštýnská telecí kýta
110 min.
Ingredience
- 112gramůOkurky nakládané
- 750gramůTelecí kýta
- 112gramůRajčata
- 150gramůTuk
- 20gramůSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůVoda pitná
- 100gramůVejce slepičí
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 75gramůŠunka dušená
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
23 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
332 mg
Cukr
490 mg
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu opláchneme ve vlažné vodě a středem masa prořízneme kapsu na naplnění.
- 2Na 1/2 tuku podusíme rajčata, okurky a šunku, vše nakrájené na široké nudle, zalijeme rozkvedlanými vejci, osolíme a necháme srazit.
- 3Směsí naplníme otvor v mase, uzavřeme jehlou nebo zašijeme režnou nití.
- 4Maso osolíme, vložíme do pekáče, přidáme tuk a podlijeme vodou. Dáme péci do vyhřáté trouby. Během pečení maso stále obracíme, přelévámě šťávou a podléváme teplou vodou.
- 5Doměkka a dozlatova upečené maso vyjmeme ze šťávy. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozmícháme. Dobře provaříme a podle chuti dosolíme.
- 6Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a necháme stát, až se tuk oddělí.
- 7Při podávání krájíme maso na plátky a podléváme šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.