Holštýnské telecí hrudí

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
43 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
423 mg
Cukr
687 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí hrudí opláchneme a zbavíme je žeberních kostí. Středem prořízneme kapsu na naplnění.
  • 2
    Na 1/2 tuku podusíme na silnější nudle nakrájenou šunku, rozkrájené okurky a rajčata. Směs osolíme a spojíme rozkvedlanými vejci.
  • 3
    Kapsu v hrudí naplníme nádivkou, otvor zašijeme nebo uzavřeme jehlou a maso osolíme.
  • 4
    Přesekané kosti dáme do pekáče, přidáme zbývající tuk, máslo a podlijeme horkou vodou. Na kosti vložíme naplněné maso a v troubě pečeme doměkka.
  • 5
    Měkké maso vyjmeme z pekáče. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, osolíme a povaříme.
  • 6
    Nakonec šťávu přecedíme přes hustý cedník a zvolna ji povaříme, až se oddělí tuk.
  • 7
    Při podávání hrudí krájíme ostrým nožem na porce a podléváme přírodní šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.