Holštýnské telecí hrudí
110 min.
Ingredience
- 1500gramůTelecí hruď
- 100gramůTuk
- 150gramůRajčata
- 30gramůSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 500mililitrůVoda pitná
- 150gramůOkurky nakládané
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůŠunka dušená
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
43 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
423 mg
Cukr
687 mg
Postup přípravy
- 1Telecí hrudí opláchneme a zbavíme je žeberních kostí. Středem prořízneme kapsu na naplnění.
- 2Na 1/2 tuku podusíme na silnější nudle nakrájenou šunku, rozkrájené okurky a rajčata. Směs osolíme a spojíme rozkvedlanými vejci.
- 3Kapsu v hrudí naplníme nádivkou, otvor zašijeme nebo uzavřeme jehlou a maso osolíme.
- 4Přesekané kosti dáme do pekáče, přidáme zbývající tuk, máslo a podlijeme horkou vodou. Na kosti vložíme naplněné maso a v troubě pečeme doměkka.
- 5Měkké maso vyjmeme z pekáče. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, osolíme a povaříme.
- 6Nakonec šťávu přecedíme přes hustý cedník a zvolna ji povaříme, až se oddělí tuk.
- 7Při podávání hrudí krájíme ostrým nožem na porce a podléváme přírodní šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.