Hong Kong roll
30 min.
Ingredience
- 1kusKiwi
- 100mililitrůDžus jablečný
- 20mililitrůOmáčka sójová
- 2lžíceHořčice Dijonská
- 1kusRýžový papír
- 200gramůMořský vlk
- 10gramůMáta
- 20gramůCibulka jarní
- 15gramůOřechy burské pražené
- 50mililitrůOlej sezamový
- 20gramůMajonéza
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
28 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do mixéru nalijeme džus, sójovou omáčku, hořčici, sezamový olej a kiwi. Vše rozmixujeme na omáčku, slijeme do misky, vložíme do ledničky.
- 2Filety z mořského vlka obalíme ve strouhce, osmažíme na pánvi ze všech stran do zlatova.
- 3Vodu v hrnci přivedeme k varu, postupně do ní ponoříme na deset vteřin všechny listy papíru. Ten poté rozložíme stranou, popořadě na něj rozkládáme mátu, na plátky pokrájenou cibulku a nasekané oříšky. Vše ještě potřeme majonézou, navrch přidáme rybu.
- 4Rolku srolujeme a rozkrájíme na tři kusy, servírujeme spolu s omáčkou, kterou můžeme rolky buď polít nebo popřípadě můžeme v omáčce rolky namáčet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.