Hořčičná smetanová omáčka

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
243 mg
Cukr
123 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z 30 g másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vařící osolenou vodou, dobře rozšleháme a povaříme. Odstavíme z ohně.
  • 2
    Potom vmícháme žloutky rozkvedlané se smetanou a citronovou šťávou. Omáčku přecedíme a za stálého šlehání přidáme zbylé máslo a hořčici. Omáčka se už nesmí vařit, nádobu necháme ponořenou v kastrolu s horkou vodou.
  • 3
    Hořčičnou omáčku podáváme k rybám.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.