Hořčičná smetanová omáčka
30 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžičkyHořčice plnotučná
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
243 mg
Cukr
123 mg
Postup přípravy
- 1Z 30 g másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vařící osolenou vodou, dobře rozšleháme a povaříme. Odstavíme z ohně.
- 2Potom vmícháme žloutky rozkvedlané se smetanou a citronovou šťávou. Omáčku přecedíme a za stálého šlehání přidáme zbylé máslo a hořčici. Omáčka se už nesmí vařit, nádobu necháme ponořenou v kastrolu s horkou vodou.
- 3Hořčičnou omáčku podáváme k rybám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.