Hořčičné risotto
50 min.
Ingredience
- 100gramůRýže carnaroli
- 1kusŠalotka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2decilitryVíno bílé
- 50gramůHořčičné semínko
- 5decilitrůVývar telecí
- 1lžičkaSůl
- 3špetkyPepř bílý
- Na zjemnění
- 40gramůSýr Parmezán
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rýži carnaroli dobře promyjeme v sítu pod tekoucí vodou. Necháme ji okapat. Očištěnou šalotku pokrájíme na drobno.
- 2V pánvi rozehřejeme 50 g másla. Přidáme šalotku a zpěníme ji. Když cibule začne sklovatět, přisypeme rýži. Za stálého míchání rýži restujeme, necháme zesklovatět, až bude průhledná, přilijeme bílé víno a za stálého míchání povaříme. Přidáme hořčičné semínko Pomery Pomery, hrnec zakryjeme poklicí a při mírné teplotě rýži dusíme 15 minut. Poté budeme přilévat tolik telecího vývaru, kolik rýže vstřebá. Přidáme sůl a pepř. Vývar budeme přilévat postupně a za stálého míchání vždy, jakmile bude rýže suchá. Rýži vaříme 20 - 25 minut, celou dobu rýži promícháváme. Na zjemnění přimícháme nastrouhaný Parmezán a 20 g másla. Rýže by měla být uvařená na skus, ale musí mít krémovitou konzistenci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.