Hořčicová francouzská omáčka
22 min.
Ingredience
- 300gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůMléko plnotučné
- 1lžičkaSůl
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 600mililitrůVoda pitná
- 120gramůHořčice Dijonská
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
753 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
76 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
315 mg
Cukr
210 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme 50 g másla, zasypeme moukou, promícháme a krátce orestujeme.
- 2Přilijeme vroucí vodu, horké mléko, osolíme a rychle metlou vše dobře rozmícháme. Potom metlou opatrně vmícháme žloutky. Vaříme 5 minut a odstavíme. Do omáčky vmícháme 250 g másla a 120 g dijonské hořčice. Již nevaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.