Hořící pudink s mandlemi
100 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 140gramůCukr moučkový
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 30gramůPomerančová kůra
- 20gramůMandle
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 30mililitrůRum
- 0,5kusCitrony
- Na formu
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
25 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Máslo dobře utřeme, přidáme cukr, postupně žloutky, nastrouhanou citronovou kůru, sekanou v cukru naloženou pomerančovou kůru a mícháme cca 30 minut. Poté přidáme 140 g loupaných strouhaných mandlí, tuhý sníh ušlehaný z bílků a zbytek loupaných, nahrubo nasekaných mandlí.
- 2Pudinkovou formu vymažeme máslem, vysypeme sekanými mandlemi, vlijeme těsto, uzavřeme a v páře vaříme cca 60 minut.
- 3Hotový pudink vyklopíme na mísu, přelijeme rumem, zapálíme a hořící servírujeme na stůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.