Hořící pudink s mandlemi

100 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
25 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo dobře utřeme, přidáme cukr, postupně žloutky, nastrouhanou citronovou kůru, sekanou v cukru naloženou pomerančovou kůru a mícháme cca 30 minut. Poté přidáme 140 g loupaných strouhaných mandlí, tuhý sníh ušlehaný z bílků a zbytek loupaných, nahrubo nasekaných mandlí.
  • 2
    Pudinkovou formu vymažeme máslem, vysypeme sekanými mandlemi, vlijeme těsto, uzavřeme a v páře vaříme cca 60 minut.
  • 3
    Hotový pudink vyklopíme na mísu, přelijeme rumem, zapálíme a hořící servírujeme na stůl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.