Horká čokoláda Chocolat chaud
20 min.
Ingredience
- 125mililitrůVoda pitná
- 325mililitrůMléko plnotučné
- 1kusSkořice celá
- 100gramůČokoláda hořká
- 50gramůCukr krupice
- 0,5kusVanilkový lusk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
7 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Čokoládu nakrájíme na malé kousky.
- 2Smícháme mléko s vodou, přidáme celou skořici, vanilkový lusk i semínka vydlabaná z lusku. Zvolna zahříváme, až přivedeme k varu. Odstavíme, vyjmeme skořici a vanilkový lusk a vmícháme připravenou čokoládu. Přidáme cukr a necháme několik minut odstát.
- 3Poté směs důkladně rozmícháme metličkou až se čokoláda zcela rozpustí. Opět zahříváme za stálého míchání, až je čokoláda hustá.
- 4Podáváme horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.