Horká čokoláda Chocolat chaud

20 min.
Francie

Ingredience

    • 125mililitrůVoda pitná
    • 325mililitrůMléko plnotučné
    • 1kusSkořice celá
    • 100gramůČokoláda hořká
    • 50gramůCukr krupice
    • 0,5kusVanilkový lusk
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
7 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čokoládu nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    Smícháme mléko s vodou, přidáme celou skořici, vanilkový lusk i semínka vydlabaná z lusku. Zvolna zahříváme, až přivedeme k varu. Odstavíme, vyjmeme skořici a vanilkový lusk a vmícháme připravenou čokoládu. Přidáme cukr a necháme několik minut odstát.
  • 3
    Poté směs důkladně rozmícháme metličkou až se čokoláda zcela rozpustí. Opět zahříváme za stálého míchání, až je čokoláda hustá.
  • 4
    Podáváme horkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.