Horká holandská omáčka s citrónovou trávou ke chřestu
20 min.
Ingredience
- 1kusŠalotka
- 1lžíceCitronová tráva
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceVíno bílé
- 1lžíceVývar zeleninový
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 500gramůChřest bílý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
152 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Šalotku nakrájíme najemno, citrónovou trávu nastříháme nůžkami, nebo ji rozdrtíme plochou nože. Máslo v rendlíčku rozpustíme. Nakrájenou šalotku a rozdrcenou citrónovou trávu povaříme s bílým vínem a zeleninovým vývarem. Ke žloutkům v misce přidáme směs zeleninového vývaru, šalotky a citrónové trávy. Mícháme ve vodní lázni na mírném ohni, přidáme estragon a mícháme do zhoustnutí. Při míchání přikapáváme rozpuštěné máslo.
- 2Hotovou omáčku dochutíme solí. Horkou omáčkou poléváme vařený chřest a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.