Horká omáčka z červených mirabelek
35 min.
Ingredience
- 500gramůMirabelky
- 170gramůCukr třtinový
- 3kusyHřebíček
- 1kusSkořice celá
- 1lžičkaCukr vanilka
- 1kusCitrony
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
6 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Červené mirabelky (slivoň mirabelka) omyjeme a dáme do kastrólu s troškou vody dusit.
- 2Přibližně po 8-10 minutách mirabelky změknou tak, že je přes drátěné síto s většími oky lehce propasírujeme do druhé nádoby s nepřilnavým dnem. Malé pecky nám zůstanou v sítu. Pak k mirabelkám přidáme cukr, vanilkový cukr, celou skořici, nastrouhanou citrónovou kůru z omytého citrónu (chemicky neošetřeného) a hřebíček. Znovu, za častého promíchání mirabelky dusíme dalších 10 minut.
- 3Vyjmeme koření, podle chuti přimícháme citrónovou šťávou (asi 1 lžíce). Je lahodně pikantní- sladkokyselá. Horkou omáčku nalijeme do nádoby na omáčku a hned ji použijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.