Horká omáčka z červených mirabelek

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
6 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červené mirabelky (slivoň mirabelka) omyjeme a dáme do kastrólu s troškou vody dusit.
  • 2
    Přibližně po 8-10 minutách mirabelky změknou tak, že je přes drátěné síto s většími oky lehce propasírujeme do druhé nádoby s nepřilnavým dnem. Malé pecky nám zůstanou v sítu. Pak k mirabelkám přidáme cukr, vanilkový cukr, celou skořici, nastrouhanou citrónovou kůru z omytého citrónu (chemicky neošetřeného) a hřebíček. Znovu, za častého promíchání mirabelky dusíme dalších 10 minut.
  • 3
    Vyjmeme koření, podle chuti přimícháme citrónovou šťávou (asi 1 lžíce). Je lahodně pikantní- sladkokyselá. Horkou omáčku nalijeme do nádoby na omáčku a hned ji použijeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.