Horké čokoládové řezy s omáčkou z bílé čokolády
60 min.
Ingredience
- 100gramůMargarín
- 100gramůCukr třtinový
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceSirup javorový
- 30gramůOřechy pekanové
- 200mililitrůMléko plnotučné
- 55gramůČokoláda bílá
- 55gramůMouka pšeničná celozrnná
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 1lžíceKakao
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
25 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Troubu rozpálíme na 180 °C. Dno a strany čtvercového pekáčku vymažeme margarínem.
- 2V míse rozmícháme dohladka cukr a margarín, přidáme rozšlehané vejce, sirup, kakao a mouku a vytvoříme husté hladké těsto. Nakonec vmícháme nasekané ořechy.
- 3Těsto vařečkou přemístíme do pekáčku, uhladíme a pečeme 35-40 minut. Těsto by mělo vykynout a být pevné na dotek.
- 4Mezitím připravíme omáčku. Škrob rozmícháme ve lžíci mléka, zbytek ohřejeme v pánvičce a škrob do něj přimícháme. Přivedeme k varu a za stálého míchání pozvolna vaříme 1-2 minuty. Přidáme kousky čokolády, odstavíme a čokoládu necháme rozpustit.
- 5Upečené řezy rozkrojíme na osm dílů a podáváme teplé s čokoládovou polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.