Horké čokoládové řezy s omáčkou z bílé čokolády

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
25 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu rozpálíme na 180 °C. Dno a strany čtvercového pekáčku vymažeme margarínem.
  • 2
    V míse rozmícháme dohladka cukr a margarín, přidáme rozšlehané vejce, sirup, kakao a mouku a vytvoříme husté hladké těsto. Nakonec vmícháme nasekané ořechy.
  • 3
    Těsto vařečkou přemístíme do pekáčku, uhladíme a pečeme 35-40 minut. Těsto by mělo vykynout a být pevné na dotek.
  • 4
    Mezitím připravíme omáčku. Škrob rozmícháme ve lžíci mléka, zbytek ohřejeme v pánvičce a škrob do něj přimícháme. Přivedeme k varu a za stálého míchání pozvolna vaříme 1-2 minuty. Přidáme kousky čokolády, odstavíme a čokoládu necháme rozpustit.
  • 5
    Upečené řezy rozkrojíme na osm dílů a podáváme teplé s čokoládovou polevou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.