Horké třešně s kakaovým krémem
40 min.
Ingredience
- 4lžíceVoda pitná
- 450gramůTřešně
- 1lžíceKakao - prášek
- 1špetkaSůl
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 0,25lžičkaCukr moučkový
- 4lžíceLikér Maraschino (Maraska)
- 1plátekCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
78 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
338 mg
Postup přípravy
- 1Gril předehřejeme na střední teplotu. Vodu, cukr a citronovou kůru dáme do kastrůlku, přivedeme k varu. Přidáme třešně a zahříváme za stálého míchání 1 minutu, potom kastrůlek odstavíme. Naběračkou přeneseme třešně do zapékací misky, šťávu z kastrůlku odložíme.
- 2Kakao smícháme v misce se špetkou soli. Za stálého šlehání přiléváme smetanu. Ze šťávy vyjmeme citronovou kůru a potom do ní vmícháme smetanovou směs. Kastrůlek vrátíme na oheň a vzniklý krém přivedeme za stálého míchání k varu a zvolna vaříme 15 minut, až je jeho objem menší zhruba o polovinu.
- 3Kastrůlek odstavíme a přimícháme třešňový likér. Kakaový krém nalijeme na třešně a pečeme pod rozehřátým grilem 2 minuty. Potom pokrm rozdělíme do misek a horký podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.