Horké třešně s kakaovým krémem

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 4lžíceVoda pitná
    • 450gramůTřešně
    • 1lžíceKakao - prášek
    • 1špetkaSůl
    • 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
    • 0,25lžičkaCukr moučkový
    • 4lžíceLikér Maraschino (Maraska)
    • 1plátekCitronová kůra
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
78 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
338 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Gril předehřejeme na střední teplotu. Vodu, cukr a citronovou kůru dáme do kastrůlku, přivedeme k varu. Přidáme třešně a zahříváme za stálého míchání 1 minutu, potom kastrůlek odstavíme. Naběračkou přeneseme třešně do zapékací misky, šťávu z kastrůlku odložíme.
  • 2
    Kakao smícháme v misce se špetkou soli. Za stálého šlehání přiléváme smetanu. Ze šťávy vyjmeme citronovou kůru a potom do ní vmícháme smetanovou směs. Kastrůlek vrátíme na oheň a vzniklý krém přivedeme za stálého míchání k varu a zvolna vaříme 15 minut, až je jeho objem menší zhruba o polovinu.
  • 3
    Kastrůlek odstavíme a přimícháme třešňový likér. Kakaový krém nalijeme na třešně a pečeme pod rozehřátým grilem 2 minuty. Potom pokrm rozdělíme do misek a horký podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.