Hořký bylinný likér z puškvorce

15 min.

Ingredience

    • 50gramůPuškvorec
    • 40gramůHřebíček
    • 1litrStarorežná pálenka
    • 100gramůCukr krupice
    • 0,75litrVoda pitná
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
52 kcal
Tuky
1 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Puškvorec pořádně očistíme a omyjeme, odstraníme kořínky z oddenků, pak oddenky po délce rozřízneme a vložíme je do láhve se Staročeskou Žitnou. Přidáme hřebíček, který jsme posekali na menší kousky. Láhev uzavřeme a obsah necháme na slunci vyluhovat alespoň 5 týdnů.
  • 2
    Po této době výluh slijeme a smícháme se studeným cukerným sirupem, který jsme připravili svařením 100 g cukru a 0.75 litru vody.
  • 3
    Znovu promíchaný puškvorcový likér nalijeme do menších lahví, puškvorec necháme v alkoholu a dáme na několik týdnů uležet na chladné a tmavé místo.
  • 4
    Tento likér je hořký, používáme jej jako aperitiv, ale hlavně při poruchách trávení, zažívacích potížích a pod.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.