Hořký bylinný likér z puškvorce
15 min.
Ingredience
- 50gramůPuškvorec
- 40gramůHřebíček
- 1litrStarorežná pálenka
- 100gramůCukr krupice
- 0,75litrVoda pitná
Počet porcí:
10Postup přípravy
- 1Puškvorec pořádně očistíme a omyjeme, odstraníme kořínky z oddenků, pak oddenky po délce rozřízneme a vložíme je do láhve se Staročeskou Žitnou. Přidáme hřebíček, který jsme posekali na menší kousky. Láhev uzavřeme a obsah necháme na slunci vyluhovat alespoň 5 týdnů.
- 2Po této době výluh slijeme a smícháme se studeným cukerným sirupem, který jsme připravili svařením 100 g cukru a 0.75 litru vody.
- 3Znovu promíchaný puškvorcový likér nalijeme do menších lahví, puškvorec necháme v alkoholu a dáme na několik týdnů uležet na chladné a tmavé místo.
- 4Tento likér je hořký, používáme jej jako aperitiv, ale hlavně při poruchách trávení, zažívacích potížích a pod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.