Horký hruškový dezert s kakaovou polevou
52 min.
Ingredience
- Kakaová poleva
- 25gramůMandle
- 1lžíceKakao - prášek
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 50gramůCukr moučkový
- Vařené hrušky
- 3kusyHrušky
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžícePomerančová šťáva
- 1lžíceLikér mandlový - Amaretto
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Omyté zralé hrušky osušíme, rozkrojíme a vykrojíme jadřince. Hrušky oloupeme a nakrájíme na kousky asi 1x1cm. Nakrájené hrušky dáme do většího rendlíku s nepřilnavým dnem, přidáme k nim cukr, vymačkanou šťávu z čerstvého pomeranče a při mírnější teplotě vše vaříme 12 minut. Občas hrušky promícháme. Když jsou hrušky povařené, přelijeme je mandlovým likérem, promícháme a rozdělíme je do 4 zapékacích misek (obsah misky by měl být přibližně 150ml).
- 2Troubu si předehřejeme na 160°C.
- 3Připravíme kakaovou polevu: loupané mandle posekáme nadrobno. Do mísy prosejeme moučkový cukr, který promícháme s kvalitním kakaem a posekanými mandlemi. V druhé nádobě z čerstvého bílku vyšleháme tuhý sníh, který postupně zamícháme do kakaové směsi. Takto upravený sníh pomocí lžíce navršíme na uvařené hrušky, každou formičkou zlehka potřeseme, aby se sníh s hruškami urovnal. Formičky vložíme do středu předehřáté trouby a pečeme je 20 minut. Kakaová poleva by měla být po upečení na dotek tuhá.
- 4Hrušky s polevou podáváme hned horké. Je to výborný dezert. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.