Horký jablečný mošt
20 min.
Ingredience
- 3lžíceMed včelí
- 3lžíceCitronová šťáva
- 6kusůHřebíček
- 1kusSkořice celá
- 3lžičkyMáslo čerstvé
- 0,33šálekSherry brandy
- 1litrDžus jablečný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
5 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu smícháme jablečný džus (nebo mošt) s medem a citronovou šťávou. Nové koření, celou skořici a hřebíček svážeme do plátýnka, vložíme do šťávy. Pod pokličkou zahříváme na mírném ohni k bodu varu (ale nevaříme), odstavíme, odstraníme koření a přilijeme brandy.
- 2Mošt zamícháme a rozlijeme do sklenic. Na povrch každého nápoje položíme 1/2 lžičky másla, zamícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 24. 10. 2015
Zajímalo by mě,kolik stupnu je u jablecneho mostu bod varu.