Horký medovo-mandlový likér
20 min.
Ingredience
- 400gramůCukr krupice
- 1030mililitrůVoda pitná
- 8kusůNové koření celé
- 1kusSkořice celá
- 2kusyHřebíček
- 1lžícePomerančová kůra
- 4lžícePomerančová šťáva
- 300gramůMed včelí
- 500mililitrůLikér mandlový - Amaretto
Počet porcí:
25Postup přípravy
- 1Do kastrolu nasypeme cukr, zalijeme 30 ml studené vody a necháme na sporáku rozpustit.
- 2Až cukrový sirup začne karamelizovat, přilijeme do kastrolu 1 litr vroucí vody, přidáme nové koření, skořici, hřebíček a pomerančovou kůru a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut.
- 3Do směsi přidáme med a dál mícháme, dokud se med nerozpustí.
- 4Znovu přivedeme směs k varu a přimícháme mandlový likér a pomerančovou šťávu.
- 5Přecedíme a rozléváme do likérových skleniček.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.