Horký medovo-mandlový likér

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
25

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
156 kcal
Sacharidy
36 g
Vláknina
923 mg
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrolu nasypeme cukr, zalijeme 30 ml studené vody a necháme na sporáku rozpustit.
  • 2
    Až cukrový sirup začne karamelizovat, přilijeme do kastrolu 1 litr vroucí vody, přidáme nové koření, skořici, hřebíček a pomerančovou kůru a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut.
  • 3
    Do směsi přidáme med a dál mícháme, dokud se med nerozpustí.
  • 4
    Znovu přivedeme směs k varu a přimícháme mandlový likér a pomerančovou šťávu.
  • 5
    Přecedíme a rozléváme do likérových skleniček.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.