Horký vinný krém
80 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 150gramůCukr moučkový
- 100gramůStrouhanka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 60gramůMouka pšeničná hrubá
- 5decilitrůVíno červené
- 40gramůCukr krupice
- 1lžíceMed včelí
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2plátkyPomerančová kůra
- 2plátkyCitronová kůra
- 400mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaCukr skořicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
20 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
1 g
Cukr
53 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme, žloutky spolu s moučkovým cukrem utřeme do pěny. Potom přidáme jemně nastrouhanou pomerančovou kůru, skořicový cukr, přisypeme strouhanku a všechny suroviny dobře smícháme. Nakonec do surovin za stálého míchání vmícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh.
- 2Vhodnou formu vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a připravenou směs vlijeme do formy. Naplněnou formu položíme pekáčku, do kterého nalijeme vodu, vložíme do předehřáté trouby a vaříme přibližně 60 minut.
- 3Víno v hrnci svaříme spolu s krupicovým cukrem, nastrouhanou citrónovou kůrou, skořicí a ihned stáhneme z ohně. Následovně do vína dáme med a dobře promícháme.
- 4Krém vytáhneme z trouby a přeložíme ho do jiné vhodné kuchyňské nádoby. Potom krém přelijeme ještě horkým svařeným víme a necháme krém dobře vínem nasáknout.
- 5Hotový krém krájíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé dezertní talířky a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.