Houbová polévka slovenská

25 min.
Slovensko

Ingredience

    • 400gramůHouby čerstvé
    • 1200mililitrůVoda pitná
    • 15gramůPetržel kudrnka
    • 30mililitrůOlej rostlinný
    • 5gramůSůl
    • 130mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
162 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Vápník
62 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé houby očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, petrželku posekáme.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme houby, osolíme a chvíli podusíme. Zalijeme vodou, přidáme petrželku a povaříme. Nakonec přimícháme smetanu, necháme projít varem a odstavíme.
  • 3
    Polévku nalijeme do hlubokých talířů a podáváme horkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 10. 9. 2015
Houbová polévka slovenská
Houbová polévka slovenská nás mile překvapila. Protože máme houby rádi a také rádi jíme a zkoušíme nové recepty, byl tento pro přípravu polévky jednou z prvních voleb. Houbová polévka slovenská je vynikající variantou receptu z hub a my ho doporučujeme. Dáváme pět hvězdiček.