Houbová polévka slovenská
25 min.
Ingredience
- 400gramůHouby čerstvé
- 1200mililitrůVoda pitná
- 15gramůPetržel kudrnka
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 5gramůSůl
- 130mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
162 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Vápník
62 mg
Postup přípravy
- 1Čerstvé houby očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, petrželku posekáme.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme houby, osolíme a chvíli podusíme. Zalijeme vodou, přidáme petrželku a povaříme. Nakonec přimícháme smetanu, necháme projít varem a odstavíme.
- 3Polévku nalijeme do hlubokých talířů a podáváme horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 10. 9. 2015
Houbová polévka slovenská
Houbová polévka slovenská nás mile překvapila. Protože máme houby rádi a také rádi jíme a zkoušíme nové recepty, byl tento pro přípravu polévky jednou z prvních voleb. Houbová polévka slovenská je vynikající variantou receptu z hub a my ho doporučujeme. Dáváme pět hvězdiček.