Houbové kuřátko
120 min.
Ingredience
- 100gramůPečivo pšeničné jemné tukové
- 100gramůMléko plnotučné
- 100mililitrůVíno bílé
- 400gramůHříbky čerstvé
- 750gramůDýně Hokkaidó
- 60gramůSlanina anglická
- 2kusyCibule
- 1stroužekČesnek
- 10gramůSůl
- 10gramůPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 30gramůPetržel - nať
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 3lžíceZakysaná smetana
- 1200gramůKuře
- 1kusCitrony
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
937 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
55 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Pečivo nakrájíme na kostičky a zalijeme horkým mlékem.
- 2Jednu čtvrtinu hub nakrájíme nahrubo, zbytek na jemno.
- 3Slaninu nakrájíme na kostičky.
- 4Cibuli a česnek nakrájíme na jemno.
- 5Z citronu nastrouháme kůru.
- 6Petrželku nasekáme nadrobno.
- 7V pánvi opékáme na oleji slaninu, česnek a jednu cibuli. Po chvíli přidáme i houby nakrájené nahrubo.
- 8Vejce, polovinu nasekané petrželky a citronovou kůru smícháme a přidáme k pečivu. Nakonec vmícháme i slaninovou směs.
- 9Touto nádivkou naplníme kuře, které jsme osolili a opepřili (i zevnitř). Svážeme nohy a pečeme 1,5 hod - podléváme.
- 10Dvacet minut před koncem přidáme ke kuřeti na měsíčky nakrájenou dýni.
- 11Osm minut před koncem pečení kuřete přidáme zbytek žampionů.
- 12Druhou cibuli zpěníme na oleji, přidáme víno a zredukujeme do poloviny objemu. Přidáme vývar, zakysanou smetanu a škrob rozmíchaný v trošce vody. Povaříme do námi zvolené hustoty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.