Houbové kuřátko

120 min.
Česká republika

Ingredience

    • 100gramůPečivo pšeničné jemné tukové
    • 100gramůMléko plnotučné
    • 100mililitrůVíno bílé
    • 400gramůHříbky čerstvé
    • 750gramůDýně Hokkaidó
    • 60gramůSlanina anglická
    • 2kusyCibule
    • 1stroužekČesnek
    • 10gramůSůl
    • 10gramůPepř černý mletý
    • 2lžíceOlej olivový
    • 30gramůPetržel - nať
    • 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
    • 200mililitrůVývar drůbeží
    • 3lžíceZakysaná smetana
    • 1200gramůKuře
    • 1kusCitrony
    • 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
937 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
55 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pečivo nakrájíme na kostičky a zalijeme horkým mlékem.
  • 2
    Jednu čtvrtinu hub nakrájíme nahrubo, zbytek na jemno.
  • 3
    Slaninu nakrájíme na kostičky.
  • 4
    Cibuli a česnek nakrájíme na jemno.
  • 5
    Z citronu nastrouháme kůru.
  • 6
    Petrželku nasekáme nadrobno.
  • 7
    V pánvi opékáme na oleji slaninu, česnek a jednu cibuli. Po chvíli přidáme i houby nakrájené nahrubo.
  • 8
    Vejce, polovinu nasekané petrželky a citronovou kůru smícháme a přidáme k pečivu. Nakonec vmícháme i slaninovou směs.
  • 9
    Touto nádivkou naplníme kuře, které jsme osolili a opepřili (i zevnitř). Svážeme nohy a pečeme 1,5 hod - podléváme.
  • 10
    Dvacet minut před koncem přidáme ke kuřeti na měsíčky nakrájenou dýni.
  • 11
    Osm minut před koncem pečení kuřete přidáme zbytek žampionů.
  • 12
    Druhou cibuli zpěníme na oleji, přidáme víno a zredukujeme do poloviny objemu. Přidáme vývar, zakysanou smetanu a škrob rozmíchaný v trošce vody. Povaříme do námi zvolené hustoty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.