Houbové suflé
40 min.

Ingredience
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMuškátový květ
- 3kusyVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
17 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
812 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné, nakrájené žampiony podusíme na másle, zaprášíme moukou, osmahneme a podlijeme vodou. Přidáme sůl, špetku muškátu a umícháme dohladka. Potom přilijeme smetanu s rozkvedlanými žloutky a nakonec přidáme sníh ušlehaný z bílků.
- 2Směs dáme do vymazané zapékací mísy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
- 3Podáváme s hlávkovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.