Houbové sushi

25 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do větší mísy vlijeme teplou vodu s octem, ve které si namáčíme ruce při tvarování rýže, aby se nelepila. Plátek řas Nori položíme na bambusové prostírání, poté rovnoměrně rozložíme připravenou rýží.
  • 2
    Asi 7 cm od kraje naneseme podélně proužek pasty wasabi. Vedle proužku wasabi naskládáme houby enoki, proužky ředkvičky, kedlubny a Tofu.
  • 3
    Prsty přidržujeme náplň a opatrně pomocí bambusového prostírání zabalíme. Po zavinutí rolku poválíme, aby byla souměrná. Rozbalíme prostírání a roládu položíme na prkénko. Takto připravíme další 3 rolády.
  • 4
    Ostrým nožem rolku na konci odřízneme. Nůž namočíme do octové vody a krájíme na 6 dílků. Otočíme náplní nahoru.
  • 5
    Podáváme se sójovou omáčkou a pastou wasabi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.