Houbový paprikáš
50 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 0,5decilitrVoda pitná
- 600gramůHouby čerstvé
- 300mililitrůZakysaná smetana
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
24 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova osmahneme na másle. Přidáme očištěné, na kousky nakrájené houby a papriky. Za stálého míchání smažíme do vydušení šťávy.
- 2Odstavíme z plotny, vmícháme mletou papriku, zpěníme a podlijeme trochou vody. Osolíme a dusíme doměkka. V pokrmu nemá zůstat moc tekutiny.
- 3Horký paprikáš rozdělíme na talíře, přelijeme zakysanou smetanou a ihned podáváme s pečivem nebo vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.