Houbový šmak
60 min.
Ingredience
- 2hrnkyHouby čerstvé
- 8kusůChřest bílý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka polohrubá
- 3lžícePetržel - nať
- 2kusyVejce slepičí
- 1,5hrnkyMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
11 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Chřest svážeme do svazečku a v osolené vodě uvaříme téměř doměkka. Po vyjmutí z vody jej necháme okapat a nakrájíme na menší dílky.
- 2Na másle osmahneme očištěné, drobně nakrájené houby, osolíme a dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Podle potřeby podlijeme trochou vody.
- 3Do máslem vymazané zapékací mísy vrstvíme střídavě chřest a houby smíchané s nasekanou petrželkou. Zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a moukou.
- 4Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.