Houbový šmak

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
11 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest svážeme do svazečku a v osolené vodě uvaříme téměř doměkka. Po vyjmutí z vody jej necháme okapat a nakrájíme na menší dílky.
  • 2
    Na másle osmahneme očištěné, drobně nakrájené houby, osolíme a dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Podle potřeby podlijeme trochou vody.
  • 3
    Do máslem vymazané zapékací mísy vrstvíme střídavě chřest a houby smíchané s nasekanou petrželkou. Zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a moukou.
  • 4
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.