Houby shitake s vejci
40 min.
Ingredience
- 80gramůHouby Shitake sušené
- 1kusChilli paprička
- 10gramůZázvor mletý
- 60gramůCibulka jarní
- 30gramůKoriandr čerstvý
- 4kusyVejce slepičí
- 10mililitrůOmáčka sójová
- 2gramyPepř černý mletý
- 10mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 40mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
19 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Sušené houby zalijeme horkou vodou a necháme 15 minut nabobtnat. Zatím nakrájíme jarní cibulku, chilli papričku a zázvor najemno a vejce ušleháme se sójovou omáčkou, pepřem a arašídovým olejem.
- 2Ve woku rozpálíme slunečnicový olej, zpěníme cibulku, zázvor a chilli papričku, přidáme okapané houby a 3 minuty opečeme. Zalijeme vaječnou směsí a smažíme, dokud neztuhne, posunujeme k okraji woku, aby se pokrm připravil stejnoměrně. Smažená vejce rozdělíme na porce, které podáváme posypané nasekaným koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.