Housková nádivka
30 min.
Ingredience
- 1špetkaMuškátový květ
- 2kusyMandle
- 5kusůVejce slepičí
- 350gramůŽemle tuková
- 0,13litrMléko polotučné
- 120gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
897 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
60 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 12/3 žemlí nakrájíme na plátky a navlhčíme mlékem. Zbylé žemle nastrouháme.
- 2Utřeme máslo se žloutky, přidáme vymačkané, prolisované žemle, sůl, koření, mandle a pevný sníh z bílků lehce smíchaný s ustrouhanou žemlí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.