Houskové knedlíky bez droždí
40 min.
Ingredience
- 380gramůMouka pšeničná hrubá
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 150gramůRohlíky bílé
- 3decilitryMléko plnotučné
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 3litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
3 g
Cukr
67 mg
Postup přípravy
- 1Do misky s prosátou moukou a kypřícím práškem přidáme žloutky, vlijeme vlažné mléko, vařečkou vše důkladně promícháme, přimícháme na malé kostky nakrájenou housku nebo rohlík.
- 2Z těsta utvoříme stejně velké bochánky, které necháme 15 minut vykynout. Z bochánku vyválíme 5 cm silné šišky a ihned je ponoříme do vroucí, osolené vody. Vaříme 10 minut, potom knedlíky otočíme a dovaříme dalších 10 minut.
- 3Knedlíky vybereme z vody, potřeme je olejem a nití krájíme na plátky, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.