Houskové knedlíky (kynuté)

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
3 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z trochy vlažného mléka, mouky a droždí připravíme kvásek, který necháme vykynout.
  • 2
    Do prosáté mouky přidáme sůl, žloutek rozmíchaný s mlékem, vlažné mléko a vykynutý kvásek. Zpracujeme těsto, do kterého zamícháme na kostičky nakrájenou žemli. Těsto necháme vykynout.
  • 3
    Potom těsto rozkrájíme na díly, které rozválíme na šišky dlouhé asi 20cm. Knedlíky vkládáme do osolené vařící vody a vaříme 20-25 minut. Během varu knedlíky občas obrátíme.
  • 4
    Uvařené knedlíky vyjmeme, propíchneme vidličkou, aby vyprchala pára a ihned je nakrájíme na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.