Houskové knedlíky (kynuté)
45 min.
Ingredience
- 620gramůMléko polotučné
- 20gramůVaječný žloutek slepičí
- 20gramůSůl
- 180gramůŽemle tuková
- 20gramůDroždí
- 850gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
3 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 mg
Postup přípravy
- 1Z trochy vlažného mléka, mouky a droždí připravíme kvásek, který necháme vykynout.
- 2Do prosáté mouky přidáme sůl, žloutek rozmíchaný s mlékem, vlažné mléko a vykynutý kvásek. Zpracujeme těsto, do kterého zamícháme na kostičky nakrájenou žemli. Těsto necháme vykynout.
- 3Potom těsto rozkrájíme na díly, které rozválíme na šišky dlouhé asi 20cm. Knedlíky vkládáme do osolené vařící vody a vaříme 20-25 minut. Během varu knedlíky občas obrátíme.
- 4Uvařené knedlíky vyjmeme, propíchneme vidličkou, aby vyprchala pára a ihned je nakrájíme na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.